Øydna eik, bjørk, ask og osp

Valg av treslag

 

EIK er hard, tung og har et eksotisk utseende. Kjerneveden går fra gylden brun til rødbrun. Den har en vakker glans og markerte tegninger. Eika er meget slitesterk. Velegnet til gulv, paneler, listverk, trapper og innredninger. Den brukes også mye ute, da kjerneveden er ferdig impregnert fra naturens side.

ASK har et variert utseende, fra lys og gylden ytterved, til mørkere rødbrun kjerneved. Ask er en sterk og hard tresort, med pen overflate og tydelige årringer. Ask blir mye brukt til gulv, paneler, listverk, trapper og innredninger.

BJØRK er livaktig og typisk norsk. Den gir følelse av liv og natur. Veden er sterk og kan utsettes for stor slitasje. Bjørka er lys gylden og har en vakker overflate. Bjørk blir brukt mye til gulv, paneler, listverk, møbler og innredninger.

OSPEVED er lett. Fargen er lys beige og holder seg meget godt. Osp har en behagelig overflate og passer godt til benker og panel i badstuer og kjølerom. Den blir også brukt til utvendig kledning. Osp er fri for lukt, og brukes på soverom som gulv og paneler.

SVARTORVED er lysebrun eller rødlig med lite synlige årringer. Dette gir den et behagelig utseende. Or blir ofte kalt nordens mahogny og er mye brukt til panel. Or er også velegnet til møbler, kjøkken- og annen innredning. Or er fri for lukt og brukes ofte på soverom som panel og gulv. Den er derfor også velegnet til bruk i kjølerom, til gulv, paneler og hyller.

 

For framstilling av bruksområder og egenskaper på Øydna produkter, kan du klikke her for å hente tabell/grafikk