Arkitekt MNAL Arne Åmland

Referanser

ARNE ÅMLAND, ark. MNAL:

Arne Åmland, arkitekt MNAL, tegner mye offentlige bygg, kirker og større møteplasser.
Han er glad i lauvtrær. Det gir han muligheter til å spille på et stort register, fra det harde til det myke. Åmland er opptatt av varierte
uttrykksformer.

Lauvtre sammen med andre materialer kan gi rommet det uttrykket arkitekten leter etter. Åmland sier at tiden med furupanel på alle vegger nok er forbi. Det er mer spenning med lauvtre.

Det er også interessant å se på ulike former for overflatebehandling. Syre, lut, beis, olje og lakk kan skape spennende uttrykk. Åmland kan tenke seg at det blir eksperimentert med dette. Overflatebehandling sammen med ulike trestrukturer kan gi den glød og det uttrykk som arkitekten leter etter.

ANDREAS JOYCE NYGAARD, ark. MNAL:

Andreas Joyce Nygaard, arkitekt MNAL, er ansatt som arkitekt ved det norske arkitektfirmaet Snøhetta AS.
Snøhetta har vunnet en rekke prestisjetunge konkurranser i inn- og utland.

Andreas Nygaard gjør mye bruk av lauvtre. Han har blant annet jobbet med det nye Operabygget i Oslo i en lengre periode.
I hovedsalen på Operabygget er det brukt heltre eik både på gulv og på deler av vegger og tak.
Det var også naturlig for Nygaard å bruke heltre eikegulv i sin private leilighet. Gulvet er lagt gjennomgående i alle rom, og det er
oljet og lagt uten vegglister. Mot veggen har han brukt fugemasse.

- Heltregulv gir en helt annen glød og varme hvis man sammenligner med parkett, sier Nygaard.
- Dessuten kan man variere stavene i ulike lengder for å skape det mønsteret man ønsker. Det gjør et gulv levende. Ved å legge et heltregulv gjennomgående i hele leiligheten, er små rom gjort til gode rom.