Øydna skutegulv i eik Øydna gulv i eik, privat hjem Øydna gulv i eik, privat hjem Øydna gulv i eik, privat hjem Øydna gulv i eik, Lygna Næringshage, Lyngdal Øydna gulv i eik, brukt i trapp i Lygna Næringshage, Lyngdal Øydna gulv i eik, privat hjem Øydna gulv i eik, privat hjem Øydna gulv i eik, Byremoheimen, Audnedal

Eik

Eik er en varmekjær tresort som er vanlig langs kysten fra svenskegrensen til Trondheim. Treet kan bli 20-30 meter høyt, og opp til 1000 år gammelt.

Eik er et hardt og tungt treslag med et eksotisk utseende. Kjerneveden går fra gyllenbrunt til rødbrunt i farge med markerte tegninger og vakker glans.

Treet inneholder mye garvesyre, og regnes derfor som "ferdig impregnert" fra naturens side.

Disse egenskapene gjør at eik er en av favorittene i Øydna Sagbruks produktsortiment. Med sin slitestyrke er eik velegnet for gulv og trapper der det kan bli mye slitasje, og innvendig i hus brukes den også mye til paneler, listverk og innredninger.

Ute brukes Øydnaprodukter til kledning og terrasser, siden det høye innholdet av garvesyrer gjør treverket motstandig mot vær og vind, og er et godt alternativ til fabrikkimpregnerte materialer.

 

Våre eikeprodukter:

 

Øydna gulv i eik

Øydna skutegulv i eik

Øydna panel i eik

Øydna kledning i eik

Øydna terrassebord i eik

Øydna bryggeplank